fredag 9 december 2022

Metallika vecka 49

I måndags började vi med att julpynta inne på avdelningen. Vi klädde julgranen med belysning och julkulor. Vi målade därefter målarbilder med pepparkaksgubbar på samt tränade Lucia-sånger inför tisdag. 



I tisdags öppnade vi lucka nummer 6 i vår julkalender inne på avdelningen. Vårt uppdrag var att skapa egna instrument som vi skulle spela med och sjunga till nästkommande dag. Vi delade upp oss i två grupper, ena gruppen hade hinderbana och andra gruppen skapade instrument. Materialen vi använde oss av var hushållsrullar (hållbarhetstänk), häftstift, olika pastasorter och färgpennor. 

 

I onsdags öppnade vi lucka nummer 7 i vår julkalender där vi skulle spela med våra egenskapade instrument till julsånger. Därefter gick vi ut på gården och hade utelek. Under eftermiddagen skapade vi apelsiner med nejlikor. 

 

I torsdags var det dags för det årliga pepparkaksbaket i orange kluster. Vi kavlade, tryckte med olika former och la på plåtarna och sen in i ugnen. 

 

I fredags gjorde vi en samarbets-övning, där vi tränade bland annat turtagning, matematik och självkänsla. Barnen fick varsin kaplastav och la den på mitten av mattan, samtidigt som vi räknade alla barnen. Det skapade en känsla av att bli uppmärksammad och tillit till sin egen förmåga. 


Veckans takk-tecken är sjunga, passande nu inför Lucia på tisdag. 


Trevlig helg och tredje advent, önskar vi på Metallika 🕯🕯🕯


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...