tisdag 15 maj 2018

Droppen informerar om Språkveckan

Det talas ca 140 olika språk på Malmös förskolor och för att fira mångfalden arrangerar därför Malmö Stad en Språkvecka som infaller nästa vecka. Dels kommer de talande språken att vara i fokus men även olika estetiska uttryckssätt som dans, musik och konst.
Vi på Droppen kommer uppmärksamma Språkveckan genom att fira hundraspråkligheten. Det innebär att varje dag får ett eget tema med syfte att utforska och uttrycka oss med hjälp av språkets mångfald.


ur Lpfö98/16:


Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.


För att ta del av vår planering för språkveckan, och följa med i vad vi gör, kan ni titta på vår dokumentation i hallen, på samma plats där vi vanligtvis har våra aktuella projektböcker. Fråga oss gärna!




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...