fredag 18 maj 2018

Miljöhjältarna på Droppen

Den senaste tiden har hela Droppen arbetat mot målet att bli Miljöhjältar. Vi har deltagit i "Skräpjakten" då vi både plockat skräp på förskolans gård, i parken utanför och barnen har med hjälp av er där hemma plockat och tagit hit sådant de hittat som inte ska vara i naturen.


Med hjälp av våra Sopsorteringsmonster har vi även påbörjat arbetet med att sopsortera. Under en av våra projektsamlingar pratade barnen mycket om sopbilar och återvinning, och tillsammans bestämde vi oss för att bygga en egen sopbil!




Vi har påbörjat arbetet med att förvandla kuben till en sopbil, och barnen har kommit med många kloka tankar om hur de vill att sopbilen ska se ut, och vad vi behöver för att bygga den.


"Den måste ha dörrar, så vi kan komma in!"
"En ratt! Då svänger hjulen till vänster och höger. Vi kan skruva fast den."
"Sopor ska finnas där bak."
"Flak så den kan lyfta upp."
"Lampor som snurrar på taket".
"Glas på fönstret".
"En sopbil kan ha olika färger, grön, lila, rosa och så röd. Och lite orange också."










Av skräpet vi samlat skapade alla barn på Rönneholms förskola olika konstverk som ni fick ta del av på Förskolans dag. Droppen valde att göra tavlor till några av våra Sopsamlarmonster. Ta gärna del av barnens utvärdering av förskolans dag, som hänger på barnreflektionsväggen i hallen.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...