fredag 4 maj 2018

Droppen v 18


Den här veckan har arbetet med vår utomhusmiljö på gården fortsatt. Efter många samtal och reflektioner har vi nu enats om att använda våra pallkragar till att skapa "Droppens blomsterhav". Förhoppningsvis kan vi börja odla och plantera ute nästa vecka. Vi har även byggt ihop en kub till vår gård, som vi hoppas få mycket glädje av framöver.









På senaste matrådet fick alla barn i uppdrag att skriva och rita brev till köket med deras favoritmat. Nu har vår kock sammanställt barnens förslag och under tre veckor bjuds det nu på "Barnens favoritvecka". Matsedeln hänger som vanligt i hallen.








Nästa vecka har vi ytterligare en klämdag på fredag. Då är många barn och vuxna lediga, och vi har därför sammanslagning med avdelning  Pärlan.




I början av veckan startar även vårt nästa spår "Miljöhjältar", då vi påbörjar arbetet med sopsortering, skräpjakten, återvinning, och ett långsiktigt arbete för hållbar utveckling.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...