fredag 27 maj 2022

Lysien ( naturkunskap ll

 

 

V. 21

Skapande :

Under denna vecka har vi haft skapande tillsammans med några barn. Vi har även pratat om insekter, och läst böcker tillsammans med dem om bland annat nyckelpigor och daggmaskar.

Förra veckan plockade barnen stenar på gården och eftersom barnen är så intresserade av just insekter som nyckelpigor vill vi uppmuntra detta intresse och erbjöd några barn att skapa nyckelpigor genom att och målade stenarna. Barnen fick inspiration genom att samtidigt titta på



olika bilder på nyckelpigor. Barnen var mycket intresserade av att måla och skapa sina egna verk.




Förra veckan sådde några av barnen paprikakärnor i var en kruka som barnen nu sköter om på avdelningen. Alla barnen ska få möjlighet att odla sina egna paprikor som de förhoppningsvis kan ta med sig hem innan sin sommarledighet.  De tycker det är spännande att följa processen vad som händer i sina krukor. 

                                   

Vi har även många barn som är intresserade av bollsport just nu. Därför har barnen spelat mycket fotboll på fotbollsplanen ute på gården. Vi vuxna är närvarande och hjälper till fotbollsspelande. Vi samtalar mycket om samarbete och hur vi gör så att alla som vill får chans att prova och vara med. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...