fredag 26 februari 2021

Farao v8

 Nu är vi tillbaka! 

Ni som inte varit på förskolan på ett tag har inte träffat Mamta. Mamta är vikarie hos oss ett par månader framåt, hon är känd av personal och många av barnen! Välkommen till oss Mamta. Vi hälsar också två nya kompisar välkomna till oss på Farao! 

Denna veckan har vi haft introduktion av två yngre pojkar. Vi har därför arbetat mycket med trygghet och rutiner, vilket aldrig är fel! Vi har denna veckan varit mycket på gården i det fina vädret. Spelat boll, cyklat och lekt i sandlådan.

Vi kan se spår hos barnen att vårt värdegrundsarbete verkligen gett fint resultat. Alla gör sitt bästa i bemötandet med nya kompisar och de hjälper till så att alla är välkomna i leken. Det finns situationer då någon behövt använda sin stopp-hand och vi kan se att det tas emot av motparten som lyssnar och slutar med som var fel. Läroplanen säger att "Utbildningen ska ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga till empati och omtanke om andra genom att uppmuntra och stärka deras medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Utbildningen ska präglas av öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Den ska ge barnen möjlighet att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor."

I Tisdags var vi i rörelserummet och gick en balansbana. Tyvärr blev det inga foton utan barn så jag försöker förklara; Barnen fick börja balansera på en halvmåne, hoppa i 4 rockringar, kullerbytta över en madrass och sedan balansera över känselplattor. Barnen tycker det är mycket roligt och går banan flera gånger med glädje. Tekniken var inte med oss denna dag så tyvärr blev det ingen musik. Under denna övningen var det flera som tillslut fick till en kullerbytta på egen hand utan en hjälpande hand av en vuxen, stoltheten lös hos barnen! Vi avslutade vår stund i rummet med en avslappning, liggandes på rygg och de som ville fick blunda. Vi lyssnade till havets vågor och drömde oss bort till sommaren. 
Lpfö18 Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande


                                                    Trevlig helg! Önskar Personalen på Farao





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...