fredag 19 februari 2021

Vt-2021 - lite information Metallika

    

Vi är redan i mitten av februari och mycket har hänt hos oss. Vi har haft två inskolningar på Metallika och nu är vi arton barn. Vi har också påbörjat IUP-samtal och kommer snart ha uppföljningssamtal för barn som började ht-2020.

Barnen har fortsatt med arbetet Min Värld och har börjat med ett nytt land, Egypten. De bygger pyramider av lego, sand och snö. 

Barnen har visat stort intresse för snö och vi har pratat om vattenmolekyler i flytande- och fast form.De tog in snö i en spann och snön smälte. Barnen har också hittat isbitar på gården som de tyckte liknade diamanter. Inuti isbitarna hade det bildats små bubblor.  Det är luft i bubblorna, sa de. Vi kommer att fortsätta med experiment med vatten i olika fastillstånd.       

 Barnen har bakat kakor inför Alla Hjärtans dag. De tyckte att det var roligt att göra degen men svårt att få den till att hålla ihop. Den ville bara smula sönder hela tiden men till slut blev det runda kakor istället för kakor av hjärtan som var tänkt från början. Kakorna smakade goda ändå, tyckte de.

Vi har också introducerat Ateljén på första våningen för barnen. Några ritade och målade medan andra barn var mer intresserade av spegelväggen som fanns där. 

Barnen fortsätter att utforska de olika pedagogiska miljöer som finns här.



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...