fredag 19 februari 2021

Flamman- Veckan som gått

Så var ytterligare en vecka till ända och på Flamman har den ägnats åt många olika aktiviteter, där barnen utmanats i sitt lärande på olika sätt. Vi har varit i Rörelserummet till barnens stora förtjusning. Där får barnen möjlighet att träna sina motorik genom att bl. a. hoppa studsmatta, klättra upp för rutschkanan, göra kullerbyttor och kasta/fånga bollar. Rörelserummet är väldigt uppskattat av barnen och vi ska därför försöka vara där ett par gånger i månaden. Vi har också påbörjat en skapandeaktivitet där barnen får möjlighet att skapa sina egna familjer. Detta med hjälp av olika material som toalettrullar, fjädrar, tuschpennor, garn, plastögon och mycket mera. Här har kreativiteten fått flöda och barnen har fått utmanas i det finmotoriska. Det är lite pilligt att tex limma fast ögon och hår!

Vi har även arbetat språkutvecklande med sångstunder, där vi använder sångkort. Det är ett tillfälle där barnen ges möjlighet att lära sig nya sånger och nya ord. I den dagliga samlingen får barnen möjlighet att, i grupp, få dela med sig av sina tankar och funderingar. Till samlingen hör också ett moment till där vi sätter upp ett foto på samtliga barn. Vi pratar om vem som är på förskolan och vem som är hemma. Genom att prata om de barn som är hemma blir de också uppmärksammade och ihågkomna. Nytt är att vi, förutom svenska, räknar barnen på engelska. Vi kan märka att det är populärt bland barnen och att de lär sig fort. Vi har också låtit barnen få höra hur man räknar på andra språk för att öka deras intresse och nyfikenhet för flerspråkighet.
Nästa vecka fortskrider vårt arbete med projektet "Min värld och JAG".

Trevlig helg önskar vi på Flamman!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...