torsdag 27 januari 2022

Flamman

Denna vecka har vi haft fokus på Barnkonventionen och kompisböckerna. Flamman har fått böcker som handlar om Kanin och Igelkott och baseras på olika artiklar i Barnkonventionen. Böckerna är redan bekanta för några av barnen då vi arbetat med dem tidigare men vi kommer att arbeta med dessa kontinuerligt för att barnen ska få en ökad kunskap och förståelse för sina rättigheter. Tillsammans med böckerna fick vi också gosedjur i form av Kanin och Igelkott. Dessa figurer var väldigt välkomna av barnen och de fungerar som ett bra komplement när vi läser böckerna. 


Som en del av vårt arbete med utvecklingsområdet Hållbar utveckling har vi i veckan lärt känna Flamman lite mer genom att läsa en saga som handlar om brännbart avfall och vad som händer med det vi sopsorterar. Var hamnar alla blöjor, tandborstar och plaststolar? Vad blir det av det sen?
Vi fick reda på att alla sopor bränns och bildar värme så att vi kan få det varmt i våra hem!
Vi lyssnade också på Sopsamlarmonstrens nya sång. Denna projicerades upp på väggen och barnen dansade och försökte sjunga med.

Ur läroplan för förskolan (lpfö18): Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling- såväl ekonomisk och social som miljömässig. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...