fredag 21 januari 2022

Reviderad information med anledning av nya riktlinjer från myndigheter

Till dig med barn i Malmö stads förskolor

Ett ansträngt läge

 

Reviderad information med anledning av nya riktlinjer från myndigheter.

Det är ett ansträngt läge på många av våra förskolor med en hög frånvaro bland medarbetarna. Vår avsikt är att hålla alla förskolor öppna och alla resurser läggs på att förskolan ska vara en trygg plats för barnen.

Läget på förskolorna ser olika ut och möjligheten att bedriva verksamhet bedöms dagligen. Det gör att du som vårdnadshavare kan få frågor eller information från din förskola kring tillfälliga åtgärder för att underlätta läget.

Förändringar kan ske snabbt. Åtgärderna kan gälla olika saker beroende på hur situationen ser ut. Bland möjliga åtgärder finns sammanslagning av förskolor och anpassade öppettider. Det kan innebära nya kontakter för både barn och för er. Vid behov kan rektor behöva fråga dig som vårdnadshavare om du har möjlighet att ha ditt barn hemma.

Vårt arbete bygger på råd och rekommendationer från ansvariga myndigheter.  Följande gäller på Malmö stads förskolor:

·       Alla som bor tillsammans med en person som testat positivt för covid-19 ska stanna hemma i fem dagar från det att personen insjuknade.

·       Efter sjukfrånvaro kan barnet komma tillbaka till förskolan när det är friskt och orkar med de vanliga aktiviteterna på förskolan. Region Skånes broschyr När ditt barn blir sjukt kan vara en hjälp för att bedöma om barnet är tillräckligt friskt för att vara på förskolan. Tänk på att en dag på förskolan kan vara mer ansträngande för barnet än om det är hemma.

·       Har barnet haft symtom på luftvägsinfektion (exempelvis snuva, halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla) behöver det stanna hemma tills det är friskt och har varit feberfritt i minst ett dygn. Barnet kan sedan komma tillbaka till förskolan, även om det har kvar enstaka symtom från luftvägarna. Förskolebarn ska även fortsättningsvis stanna hemma vid nya symtom på luftvägsinfektion.

 

Mer information hittar du på malmo.se/forskolacorona
Med vänlig hälsning
Förskoleförvaltningen, Malmö stad

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...