måndag 24 januari 2022

Lysien



 Hänt i veckan v. 3

Vi hälsar välkommen till vår nya medarbetare Louise som kommer att arbetsträna på Lysien. 

Under veckan har barnen vidareutvecklat sin förmåga att bygga och konstruera med hjälp av olika material. Barnen har även upptäck att de kan skapa stora djurskuggor på väggen med hjälp ficklampor, leksaksdjur och projektorn. Detta är något som fascinerat och inspirerat till många tillfällen för att utforska ljus och skugga.

I torsdags fick vi uppleva lite vinter då det hade snöat under natten. Vi åkte pulka, gjorde snöbollar och skapade spår i snön. Barnen försökte även att skapa en snögubbe vilket barnen fick erfara inte var så lätt men det blev många samtal och problemlösning. Barnen nämnde då många matematiska begrepp så som storlek och vikt 

 

Vi har även haft olika dans och rörelsepass med hjälp av att projicera upp gympa med Mamma mu och Kråkan och olika dans koreografier. Vi har även erbjudit hinderbana utomhus en förmiddag.

     

Veckan avslutades med att några av barnen bakade kanelbullar som avnjöts till mellanmålet. Genom att baka tillsammans får barnen på ett lustfyllt sätt lära sig att räkna, olika måttenheter, samspela, språkutveckling samt att uppleva ingredienserna med alla sina sinnen. 

                                    

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...