fredag 14 januari 2022

Prassel vecka 2

 Hej och välkomna tillbaka till en ny termin!

Måndag: Vi började veckan med programmering. 

Tisdag: Barnen fick börja förmiddagen med miniröris och bamsegympa. Efter det gick vi ut på gården och lekte.

Onsdag: Utelek på förmiddagen. När vi kom in igen fanns där önskemål om att få lyssna på Mamma Mu och Kråkans julafton men tyvärr hittade vi inte boken så vi projicerade den inne ifrån på svt play. Efter det hade vi en repetering om nyckelpigans livscykel och barnen fick använda sig av blue-boten för att förflytta sig från ägg-larv-puppa-fjäril.


Torsdag: Utflykt till en lekplats. När vi kom fram till lekplatsen delade vi upp barnen i två grupper och hade sagostund innan vi åt frukt. Den ena gruppen läste en bok om nyckelpigor och den andra grupper läste en bok om fjärilar.

 

Vi ställde frågan till barnen om dem visste vad en fjäril är?

"Som en nyckelpiga, fast lite större"

"Den är olika färger och flyger"

När vi hade läst böcker och ätit frukt utforskade barnen lekplatsen. 

Fredag: Vi började prata om nyckelpigans livscykel igen och denna gången introducerade vi vad det heter på olika språk för att lyfta flerspråkigheten i barngruppen och att det heter olika på olika språk.

Under tiden vi åt frukt tog vi tillvara på kärnorna från äpplena vi åt. Tillsammans med barnen gjorde vi ett experiment där vi la ner kärnorna i en zippåse för att se vad som händer med kärnorna och för att barnen ska se hur de olika delarna ser ut. Barnen fick ställa hypoteser om vad det tror kommer att hända med kärnorna. Det var lite olika tankar och idéer så det ska bli kul att följa processen. 

Vad tror du händer med äppelkärnorna?

"Jag tror att kärnorna blir jordgubbar"

"Det blir små blommor"

"Det blir nog blåbär"

Efteråt gick vi ut på gården.

Trevlig helg!


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...