fredag 11 december 2020

Batman information

                     Information från Batman                               

 

Eftersom vi inte kommer att ha föräldramöte p.g.a. omständigheter som råder i samhället med Covid 19 kommer här information om vår pågående och planerade undervisning.

 

                         Flytten

 

Vi började förbereda barnen i god tid för flytten, vi följde hela processen från rivningen till dess förskolan var klar att flytta in. Med hjälp av fotografier med olika miljöer samtalade vi med barnen om vad de tycker och hur de känner sig inför flytten. De uttryckte sig att det är roligt och spännande med allt nytt men att det känns lite pirrigt i magen. När det var dags att packa berättade de vad som var viktigt för de att ha med sig och att de vill hjälpa till med packningen.

 

                    Tema

Vårt gemensamma tema på förskolan är ” Min värld ”. Vi kommer att arbeta med olika projekt utifrån barnens intresse och behov. Då barnens tankar har kretsat mycket runt vår nya förskola är vårt första projekt ” Min nya förskola”. För att skapa trivsel och trygghet skapade vi nya gemensamma rutiner och regler, vandrat runt för att bekanta oss med våra miljöer inom och utomhus. Vi har haft olika aktiviteter, spontana utefter barnens önskemål och planerade som är kopplade till våra projekt. Gå gärna in på Bloggen för att få en större inblick i vårt arbete med barnen.                                                                                               Våra kommande projekt som barnen visat intresse för är Min kropp och Min Familj.                                                                                                                                              

 

                 Utvecklingsområden

 

Våra utvecklingsområden denna termin är: Pedagogiska miljöer, Normer och värden och Digitalt meningsskapande i förskolan.

Pedagogiska miljöer: Under våra två VU-dagar i oktober skapade vi nya spännande och lärorika miljöer för att utveckla barnens lärande och utveckling. Efter barnens behov och intresse kommer vi att fortsätta med nya föränderliga pedagogiska miljöer för att väcka och inspirera barnens nyfikenhet och utforskandet.

Normer och värden:

På förskolan har vi flera nya förskolor med barn och personal och vi kommer att arbeta med samsyn för att barnen ska få ett likvärdigt bemötande.

Digitalt meningsskapande:

Som tidigare år kommer vi även i år att fortsätta med digitala tillägg koppade till tema projekt.

 

Grön Flagg:

I vårt arbete med Grön flagg kommer vi till stor del att undervisa om hållbar utveckling. Vi har börjat med Sopsamlarmonstren (skräp ock avfall)/återvinning.  I undervisningen har vi kopplat Digitala tillägg: Filmprojicering (hålla naturen ren och betydelsen av återvinningen ), Qr koder med olika sopsamlarmonster och att programmera Blue bot att gå från valda sopsamlarmonster till det tillhörande skräp/avfall. Barnen har blivit mer medvetna om hur de ska förhålla sig till sin omgivande miljö. Det har de visat genom att spontant plocka skräp/avfall och sortera i rätt kärl. Vi har även varit på en återvinningsstation ock sorterat skräp som de hittat på vår gård. Vidare kommer vi att undervisa om förmultningsprocessen och erbjuda experiment för att synliggöra det.

Vi kommer också att arbeta med Lustfyllda måltider ( livsstil ock hälsa ).Det innebär att vi har pedagogiska samtal kring den maten vi äter .

I Flerspråkighet ( Global samverkan ) kommer vi att synliggöra olika språk/kultur/ och olika familjekonstellationer som representerar vår barngrupp.

 

Övrigt

Vi har som tradition även i år anmält oss till att delta i förskolekören. Vi kommer att öva på sångerna ock hoppas på att konserten blir av.

Vad gäller Luciafirandet så kan tyvärr inte vårdnadshavare delta. Vi kommer att fira på avdelningen och barnen får gärna komma utklädda. Vi kommer att filma och titta på filmen tillsammans.

Utvecklingssamtal fortsätter vi att hålla i samband med barnets födelsedag.

Har ni några frågor är ni välkomna att fråga oss.

Med vänlig hälsning

Olivera Henrik Emma

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...