fredag 18 december 2020

Metallika önskar God Jul

 

Barnen började på Rönneholm den 17/11-20. Sedan dess har de utforskat många nya miljöer och nytt material. De har sedan tidigare på Stensjön uppmärksammat Sopsamlarmonstren och vi har arbetat mer med dessa för att öka förståelsen hos barnen om vad de står för. Vi har också gjort ritning/karta över var alla Sopsamlarmonstren finns på Rönneholm. Vi kommer att fortsätta med detta nästa år.

Några nya miljöer här är t.ex. det Pedagogiska köket där barnen har bakat både lussekatter och pepparkakor som de åt tillsammans med Farao och Prassel fredagen innan Lucia. Då hade de barn som ville, tagit med sig tomteluvor, Luciakrona, pepparkakskläder mm. och vi sjöng de julsånger tillsammans som barnen själv hade valt. 

Farao och Prassel samarbetar vi tillsammans med vilket innebär att barnen också vistas där periodvis. Där träffar de både gamla kamrater och pedagoger från Stensjöns förskola men också nya vänner och nya pedagoger. På hela det orange klustret har både gammalt material som barnen tidigare känner igen från förra förskolan, blandats med nytt material. Det upplever vi att barnen tycker är roligt och utmanande. 

Barnen har också visat stort intresse för Rörelserummet där det finns olika redskap och även instrument. I förskolans eget Bibliotek finns många böcker att välja på och barnen får läsa och titta i många olika genrer. På gården tycker de om att leka kurragömma, cykla och spela fotboll.

Barnen fick jullunch onsdagen den 16/12-20 och vi hade dukat långbord. 

Vi ser att barnen verkligen trivs på deras nya förskola och vi hoppas att det ska fortsätta så.

Tack för ett fint samarbete under denna tid. Vi önskar er en God Jul och Gott Nytt År.

 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...