fredag 4 december 2020

Utrymningsövning och besök av brandbilar



Under onsdagen hade vi en planerad utrymningsövning i samband med att byggnadens brandlarm testades. Utrymningen var den första för oss och gick smidigt för att vara den första för oss. Strax efter att vi hade kommit tillbaka in på våra hemvister så gick brandlarmet ännu en gång då en däckare i köket larmade så vi fick utrymma ytterligare en gång. Samma däckare larmade även under torsdagen så då fick vi utrymma huset ännu en gång.

Efter tre utrymningar har vi mer än halverat tiden det tar för oss att tömma byggnaden och både personal och barn blir tryggare för varje gång vi övar. En del blir såklart ledsna och lite oroliga och tycker att larmet låter högt så vi har tröstat och pratat mycket om brandbilar, bränder och hur vi  gör när vi utrymmer.

När brandlarmet går på förskolan så utrymmer vi direkt. Samlingsplatsen för oss är på förskolans gård vid basketplanen. Där räkna vi in alla barn och samlas i våra hemvister. Vi är utrustade med brandpåsar med filtar och presenningar att sitta på i väntan på att vi får lov att gå in igen.

 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...