måndag 14 februari 2022

Alla hjärtansdag Stubben

Idag på samlingen började vi som vanligt med att var och en i ordning letar upp sitt namn så att vi ser vem som är närvarande. Vi tittar på dagens schema och vad som ska hända under dagen.

Under tiden som vi åt frukt fick barnen berätta om sin helg och något de varit med om, många vill berätta, andra vill inte berätta och det är okej vilket som. Vi tvingar ingen att berätta.

 Idag har vi gjort kort till någon vi tycker om. Skrivit en rad eller två samt ritat! Jag hoppas ni får ett kort :)
Vi har pärlat hjärtan, blommor och dinosaurier. Mycket av det som gjordes skulle ges som present till en närstående person.

Vi har börjat läsa ur en bok dagligen, en bok med 365 berättelser. Berättelserna är inte sammanhängande i historien men handlar om samma huvudpersoner- Hugo och Emma, ett syskonpar. Eftersom det varit helg så fick vi läsa ikapp två historier och jag valde göra det under mellanmålet som ibland kan bli lite högljutt. Barnen lyssnade och åt samtidigt och vi kunde samtala om berättelserna.


Jag tog inga bilder idag, jag vill att ni upplever korten första gången med era barn.







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...