fredag 4 februari 2022

Farao v.5

 Måndag: Läste vi tillsammans med barnen "Castor & Frippes odlargrejer" vi gick igenom vilka verktyg som behövs för att kunna odla. I samband med läsningen åt barnen under tiden frukt. Efteråt gick en grupp ut och en grupp stannade inne. 





Tisdag: Började vi dagen med samling och en fruktstund, vi gick igenom vilka kompisar som var på Farao och vilka kompisar som var sjuka och stannat hemma. Några barn ville gå ut och några barn ville stanna inne, därför delade vi på barnen där en grupp fick gå ut med två pedagoger och en grupp stannade inne tillsammans med en pedagog. Det var mycket lek, bus och spring. 



Onsdag: Vi började med att ha en kort samling och en fruktstund. Därefter gick vi igenom dagen och tog närvaron på kompisarna som var på plats. Vi läste en annan bok om odling som heter " Att så ett frö", vi diskuterade kort kring vilka frukter och grönsaker det går att odla. Det går att odla tomat, gurka, paprika och annat som är gott. Vi passade också på att fira en kompis som fyllde två år, GRATTIS!





 

Torsdag: Var det inne lek, barnen ville inte gå ut men hade mycket spring i benen därför fick det bli bamsegympa tillsammans med andra aktiviteter. 


Fredag: Idag har det varit en lugn dag barnen valde att leka inomhus, läsa bok och vi hade också lite fredagsmys då det fanns ett önskemål bland barnen att få titta på "pyjamashjältarna". 






Vi önskar en trevlig helg

Hälsningar 

Personalen på Farao



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...