fredag 28 april 2023

Lysien v.17

 V. 17.


Bokläsning

Vi läste några böcker tillsammans med dem yngsta barnen i röda gruppen. Vi har även haft sångsamling.


Vi har även  haft bokläsning och vi skapande tillsammans med dem äldsta barnen. Några barn fick skriva sina namn på sitt papper. Barnen även klippte och klistrade paljetter på sitt papper. 







Skapande : rödagrupp

De yngsta barnen målade, dem fick välja vilka färger dem ska använda. Barnen var mycket intresserade av att måla. 






I måndags cyklade barnen från den blå och gröna gruppen tillsammans med några från Flamman till Pildammsparken för att besöka invigningen av Barnens konstutställning. Här fick barnen sjunga och dansa tillsammans med karaktärerna Banan och Banan samt uppleva konstverk som barn från olika förskolor i Malmö skapat. 




I tisdags hade vi besök av Ida som är pedagogisk utvecklingsledare och kopplad till vårt projekt Barn programmerar. Hon hade workshop i greenscreen tillsammans med barnen i den blå gruppen. Barnen fick utforska att gå in digitalt i ett litet tegelhus vi skapat till sagan om "de tre grisarna och vargen"

Den gröna gruppen var i det pedagogiska köket och bakade kardemumma bullar som vi alla avnjöt till mellanmålet sedan.


I onsdags var vi alla i vår odlingsträd där vi fyllde i ny jord i vår odlingslåda och sedan fick barnen vars en sättpotatis som de gick plantera ner i jorden för att sedan vattna tillsammans.



I torsdags var vi på utflykt och besökte Skogslekplatsen i Rönneholms parken. Det blev mycket utforskande av de olika lekredskapen. Barnen balanserade på stubbar a, klättrade i spindelnätet, åkte rutschkanan samt gungade. 

I fredags var några barn och sopsorterade till sopsamlarmonsterna i vårt soprum, några skapade flygplan som de utforskade flygförmågan på i leken på Lysien samt några barn bakade bullar i vårt pedagogiska kök. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...