fredag 14 april 2023

Prassels nya vecka 15






Hej igen Föräldrar!

Hoppas att alla har haft en underbar påsk! 

Vi började veckan med att göra vår lera i två olika färger, grön och röd till vår avdelning.


Vi har även passat på att njuta av vädret ute på vår gård och övat lite på Grovmotoriken, där vi har bland annat övat med att kunna ha kvar fötterna på pedalen samtidigt som cyklarna skall styras, vi har även lekt i de STORA vattenpölarna som barnen älskar att plaska i, blandat med sand som förvandlas till lera, vi har åkt ruschkana och så vidare.




















Här kommer lite bilder som barnen har uppmärksammat under tiden vi var på torsdags utflykt som kännetecknar att våren är på väg. Barnen tyckte att masken var lite äcklig men vile ändå känna på den, vissa blev lite rädda, andra ville gärna hålla i den och äta den :-)
Barnen fick också syn på olika sort bilar i olika färger och storlekar, då vi pratade om bilarnas namn/sorts och storlek. 
Barnen var också nära nappträdet och undrade hur kommer det sig att det hänger nappar så högt upp? hur kom dem dit? kunde en dinosaurie hängt de där? eller en elefant som har en lång hals...vi hade underbara samtal om detta...
Och idag fredag har barnen varit på rörelserummet, där de har byggt sin hinderbana, lekt med olika bollar, rockat och haft Yogga på våra blåa mattor!!

Med detta vill vi önska er en trevlig Helg!!




Trevlig Helg önskar Prassel!!



















 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...