torsdag 27 april 2023

Glasmo v. 17 - konstutställning i Pildammsparken

Under de senaste veckorna har vi preparerat vårt bidrag till den stora förskolekonstutställningen som är öppen för allmänheten i Pildammsparken denna vecka mån-tors. 

Vi har i omgångar jobbat på att täcka ett stort vitt lakan med färg som vi bearbetat på sätt som hade varit omöjliga på ett A4-papper. 

Vi har sammanfattat teknikerna som vi utvecklat under terminen i 6 verb: 

Droppa, Pendla, Snurra, Spruta, Riva, Slunga.

Droppa: Barnen började med att droppa färg från pipetter och experimenterade med att släppa färgen från olika höjd och med olika rörelser för att få olika resultat. 

Slunga, Spruta & Snurra: Sedan slungade vi färg direkt från flaskorna i en kaströrelse, samt sprutade från sprayflaskor, och drog fram elvispen som vi snurrade färg från. 

Pendla: På gården använde vi oss av kompisgungan som barnen hängde från, utrustade med färgflaskor som de hällde ner på tyget under, i en pendelrörelse tillsammans med gungan. 

Riva: Till sist lät vi barnen två och två dra isär lite tygrester som vi samlat ihop. Tygbitarna häftade vi fast i botten av vår tavla som fransar. 

Alla 18 barn på Glasmo har bidragit till att göra vårt konstverk. 












Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...