fredag 21 april 2023

Lysien

 I måndags startade vår Grön flagg vecka upp med en gemensam samling runt flaggstången ute på gården. Där hissades Grön flagg till tonerna av Grön flagg sångerna. Smahane inveg även veckan genom ATG berätta varför vi firar och vad som barnen kommer att erbjudas för aktiviteter under veckan. 

I tisdags fick vi besök av en clown som hade en föreställning ute på scenen på gården. Clownen visste inte hur hem skulle sopsoortera efter sin picknick då barnen fick hjälpa till. 
Barnen har även fått fiska upp skräp i vår skräp fiskdamm och sortera skräpet till rätt Sopsamlarmonster. 

Programmering 
I onsdags fick vi besök av en forskare som är kopplat till forskningsprojektet "Barn programmerar" som vi på Lysien deltar i. Då fick de äldsta barnen möjlighet att programmera Bolt. Vi hade skapat en kroppssiluett och med hjälp av att programmera Bolt i en röd färg som skulle symbolisera hjärtat skapade barnen kroppens blodomlopp. Detta konstverk kommer vi även ställa ut på konstutställningen i Pildammsparken nästa vecka.
Vi har även utforskat hur hjärtat ser ut och fungerar med hjälp av en T-shirt med qr-koder som vi scannat med appen virtual-tee där barnen kunnat utforska kroppens organ i 3D



Högtiden Eid
I torsdags uppmärksammade vi högtider. Eid gemensamt på förskolan. Det gjorde vi genom musik och dans ute på gården. Barnen erbjöds även att skapa en gemensam målning. Till mellanmål serverades frukt och grönsakersstavar med dippa. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...