Tillbaka på förskolan la vi dem på tork i torkrummet.
Vad ska vi använda pinnarna till? -Vi kan bygga en bro till bockarna Bruse!
Några barn åkte till slottsparken och tittade på och fotograferade olika broar. Bilderna satte vi upp på förskolan och funderade på hur de var byggda. -Den har stenar. -Den är stark! -Där under bor ett troll. -Den är byggd av trä. -Där simmar en svan.
Vi tog fram pinnarna och barnen funderade på hur vi kunde bygga den så att trollet kunde bo under bron och bockarna gå på den när de är hungriga och vill gå över bron och äta. -Vi sätter den i jord på sidorna. -Nej det går inte, den trillar. Det finns något som heter gips som blir väldigt hårt, ska vi testa det? -Ja!!
Barnen hjälper till att blanda gips och de bygger upp bron tillsammans. Två stolar fick stötta bron medan gipsen brände och blev hård.
Vi dramatiserade bockarna Bruse och flyttade runt mycket på bron. Då märkte barnen att den gick sönder hela tiden. Den var inte så hållbar. -Kanske den kan ha tejp? -Kanske vi kan binda den? -Vi kan ta ett lååångt gips så den blir hård?
Vi provade med tejp och snöre men den blev ändå inte så hållbar. Då plockade vi fram gipsremsor som barnen snurrade runt pinnarna och sprayade med vatten. När gipsen brunnit var det hårt och bron kändes stadigare.
Barnen gjorde ritningar av hur bron skulle se ut när den var klar. -Vi ska ha blommor på vår bro! Barnen målade på bron, och microgrönt som vi odlat ville de ha vid brofundamenten.
Sen kunde vi leka bockarna bruse med bron som rekvisita. Barnen dramatiserade och ibland använde vi virkade bockarna Bruse när vi sjöng och lekte.
När det var dax för konstutställning i Pildammsparken fick bron åka dit. Två dagar var vi iväg och tittade på konstutställningen och barnen tyckte det var spännande att se vår bro i ett annat sammanhang.