fredag 26 maj 2023

Nova-Kras, Pappis, Batman v.21 - Språkvecka

 


Under hela veckan har det hänt många roliga och lärorika aktiviteter för barnen.
Vi har haft Språkveckan och Förskolans dag. 
Barnen har haft olika aktiviteter där sagan " Godnatt alla djur " berättats med konkret material, tipsrunda med frågor som barnen har haft i sina teman under läsåret, teater uppe på terrassen där personal från Violett dramatiserade boken om Lilla frö som vi också har arbetat med när vi har odlat med barnen. Boken handlar om ett frö som växer till en blomma och en mask besöker fröet/blomman under bokens gång. Denna teater fick vi feedback på från några barn som tyckte att det kunde ha varit ett bi med i teatern "biet hade kunnat vara på blomman och suga nektar ifrån den".

Språkveckan avslutades med en busstur till Folkets Park där det var Språkfestival. Där fanns många olika stationer med både sagor (Konrads klänning, Lilla spöket Laban, Tre små grisarna, dansstopp med Funnys äventyr, pyssel, hoppborg, instrument mm. Barnen träffade Pippi Långstrump, Spindelmannen, Kanin och Igelkott, Katten Findus m.fl. Vi tittade på Malmö symfoniorkester och träffade Nalle. De spelade sånger från Nalle konsert.

Trevlig helg önskar Nova-Kras, Batman och Pappis



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...