fredag 5 maj 2023

Lysien v.18

 Hänt i veckan v.18

Veckan inleddes med att vi var ute på gården i vårsolen. Där hittade några av barnen en nyckelpiga som de började undersöka närmre. De räknade antal prickar på dess skal. Det var 6 stycken. Barnens hypotes var då att nyckelpigan var 6 år.

Några barn hämtade vattenkannor som fylldes med vatten och gick till vår odlingslåda för att vattna vår potatis odling. 

Under veckan har vi även vistats mycket i vår odlingsträdgård. Där har vi fortsatt med att uppmuntra barnens intresse för insekter genom att sätta upp ett insektshotell och letat efter olika insekter som vi undersökt närmre i förstoringsappar på lärplattan och i luppar. Vi hittade även mycket kaninbajs som barnen tyckte var roligt och intressant. Vi pratade om vad kaniner äter "de tycker om morötter" "de äter äpplen". Vi har därför gjort ett experiment genom att plantera några kaninbajs i jord i en kruka för att se om något växer upp som kaninerna ätit.






Vi har installerat en hotell insekt på gården.
                                               Barnen kommer att utforska insekter i hotellet. 


Vi  sådde morötter och ärtor tillsammans med barnen och barnen deltagit i det. Efteråt hämtade barnen vatten med vatten kanor och vattnade fröna. Barnen var väldigt intresserade av detta även dem yngsta barnen deltagit och var väldigt nyfikena.



Dem yngsta barnen har lekt med ploppar. Under leken tappade barnen plopparna på golvet och dem gick ner från stolen många gånger och plockade upp dem och detta var roligt för barnen. 







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...