onsdag 24 maj 2023

Kommunikation via estetiska uttrycksformer, högläsning och inflytande

 Vår språkvecka har börjat och vi vill ge barnen extra förutsättningar för att kommunicera, leka med ord, öka vårt ordförråd, få glädje till läslusten men även till berättandet.

Att prata verbalt är inte det enda sättet att kunna kommunicera utan det kan vi göra på flera olika sätt. Ett av sätten är att få göra det är genom att använda oss av estetiska uttryck. Idag har vi använt oss genom att måla till jazz musik.

Vi fick prova att måla med en sorts av pastellkritor, dessa är lite mjukare och vi lär oss att det resultatet varierar beroende på hur hårt eller mjukt vi trycker med kritan. Vi har igång musiken och barnen får frågan hur känns det i kroppen när vi hör på musiken. 

Hur mår vi när vi målar?

Vill vi röra på oss under tiden vi målar?

Under dagen har barnen även fått välja ut olika böcker som vi ska läsa, vi har tittat på bilderna och samtalat om dessa. Barnen har även fått inflytande genom att välja bilder som ska representera dem själva när vi har samling. På såsätt kommer barnen veta vilken som är sin egen och var man ska sitta när vi samlas.



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...