måndag 6 mars 2023

Lysien

 Hänt i veckan v 9

Denna veckan har vi delat upp barngruppen i våra tre olika grupper under förmiddagarna. Vi ser ett stort intresse hos barnen för att utforska fåglarna vi ser på gården. Detta vill vi uppmuntra och utvecklar deras intresse och kunskaper. Några av barnen har gjort fågelmat som vi hängt upp i träden ute på gården som vi tittar till för att se vilka fåglar som kommer och äter av. Vi har även lyssnat på hur olika sorters fåglar låter och hur de ser ut. 




Vi har även använt oss av låten "dansa färgerna". I denna benämns olika färger och till varje färg görs en rörelse. Denna inspirerade oss att måla ute med olika färger under en förmiddag.


När vi hade vår vu-dag i onsdags var fokus för personalen att utveckla hemvistens lärmiljö vilket var väldigt utvecklande och inspirerande för oss. Det var även mycket rolig att se hur förändringarna togs emot av barnen i tirsdags. Det blev mycket lek och utforskande i de nya miljöerna.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...