fredag 10 mars 2023

Metallika vecka 10

Denna vecka har vi erbjudit barnen rörelse i rörelserummet. Vi har haft Friskis och svettis Jorden runt, bamsegympa samt andra rörelselåtar. Vi har också gått på promenad med bussvagnarna där vi tog med frukten och åt ute i solen. Vi samtalade kring snön, vi hittade en blomma som heter Vintergäck och observerade att det inte finns så många fåglar ute nu, men vi spanade efter en fågel som flög.

Vi har varit ute mycket på gården under veckan. Barnen har lekt med snön och hittat is- vad händer med snön och isen när den smälter? Jo barnens hypoteser var att det blir kallt och att det bli vatten. 

Vi har också besökt biblioteket med en grupp, där vi läste Uppfinnar-Johanna. En grupp har planterat om våra popcornsplantor som har växt en hel del. Barnen blev nyfikna på rötterna och jorden som var blöt. 

OBS:

Vi vill också påminna om att installera den nya appen Tempus Hemma (står informationslappar utanför avdelningen och i hallen). Samt att lämna in sommarledighetslappen senast fredag 17 mars. 

Trevlig helg!

    

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...