fredag 10 mars 2023

stubben v10

 Denna veckan har vi hunnit med en hel del! Under Vu-dagen arbetade vi en del med miljön och barnen har funnit nya intressen med de tillägg som gjordes i form av Isberg med färg, djurens tillgänglighet ihop med bygg/konstruktion, läshörna med tillhörande sittplats, pärlhörna och en tillgänglig karta!

Bland annat har vi varit i ateljén och målat ansikten. 


Vi har även haft rörelse med vår tärning. Barnen fick slå och sen gjorde vi den rörelse som tärningen visade! Det var en rolig aktivitet och barnen engagerade hela vägen! Vi avslutade med en avslappningssaga om den hoppande elefanten! Efteråt fick barnen rita en elefant. Teckningarna finns utanför rörelserummet för er som vill se.

Vi har även arbetat med greenscreen. Barnen fick välja en kompis som skulle "besöka" hens rum som vi sedan innan fått skickade av er. Pga. bestämmelser får vi inte publicera de färdiga bilderna men dom finns också att se utanför stubben under digitalitet.

Pärlandet har fortsatt tagit mycket plats i den fria aktiviteten och plattorna utvecklas med mönster, lätta som svåra. Matematiken får ta plats här och barnen räknar och skapar egna mönster. 

I veckan fick vi som ni vet mer snö, detta har inneburit att barnen blivit blöta och några lite kalla. Kläderna har vi försökt hinna torka i torkrummet på violett.

Trevlig helg!



GrönFlagg, Hälsa o Livsstil, kroppen

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...