fredag 17 mars 2023

Nova-kras vecka 11

Veckan startade med reflektion om vad de hade gjort i förra veckan och vad de ville arbeta vidare med denna vecka. De ville fortsätta med vårt tema Livsstil och hälsa och med vårt projekt om Rymden. Det blev rörelsegympa och barnen dansade också till några utav årets Melodifestival låtar, fri lärande lek och utelek på gården. 

Tisdagen hade vi ett fokus på rymden och vi delade in barnen i tre grupper. En grupp ritade hur dem tycker att jorden ser ut. Den andra gruppen målade en valfri planet medan den tredje gruppen kollade lite närmre på planeter. Sedan kollade vi på en liten film om vintergatan och solsystemet. 




Onsdagen frågade vi barnen vad dem ville att vi skulle ställa ut till vår konstutställning som kommer att äga rum i Pildammsparken i slutet på april. De ville att vårt tema om Rymden skulle ställas ut.
Så vi kom överens om att göra en gemensam rymdraket.
Vår frågeställning till dem var: Vad behöver en rymdraket för att kunna fungera? 
Barnen kom med många svar. Sedan fick de rita en rymdraket individuellt. Projektorn användes sedan till att hitta en rymdraket som stämde överens med deras bilder. Därefter ritade dem av bilden på raketen som vi projicerade upp. 
Detta har då blivit barnens prototyp som vi sedan skall bygga upp av olika återvinningsmaterial för att kunna ställa ut. 

Ni får gå in och kolla på den på Nova-Kras vägg. Där sitter också barnens egna bilder av deras rymdraketer.





Vi påminner om att barnens semesterlappar ska vara inlämnade senast idag den 17/3-23.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...