torsdag 17 juni 2021

Aktivitet Playdoolera - Tema kroppen - Glasmo

 v24

Barnen ville göra playdoolera. Barnen fick i uppdrag att prata med varandra hur de skulle lösa det. Barnen fick leta upp och plocka fram allt vad vi kunde tänkas behöva. 

De fick berätta vart vi skulle hitta material verktyg annat - det tog en stund - men tillslut så hade de koll på allt och den kemiska processen kunde börja. Vi använde våra sinnen att smaka på alla ingredienserna igen.

Våra barn har lärt sig att om man tar med sig en vagn ( eller hurts på hjul ) behöver man inte bära på alla sakerna själva. Barnen fick själv bestämma takten styra vagnen bromsa och se till att ingen blev påkörd.



När vi hade en varm rosa lera i vår hand drog vi olika kroppslappar och pratade om kroppsdelen och försökte göra samma kroppsdel som fans på bilden. t ex kroppen som vi ser här.




Det blev en liten stund som vi höll på.  Vi klarade av många kroppsdelar och sinnen och vad man kan göra med kroppsdelen, barnen kom med förslag och de visade varandra ute på golvet om de behövde plats. 
 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...