fredag 18 juni 2021

Blandat från Textilia under vecka 24 :-)



Idag har vi planterat potatis hos oss på Textilia :-) 
Barnen har varit delaktiga i alla moment och vi har pratat om vad man behöver för att plantera samt vad som behövs för att de man ha planterat ska växa. 

Under vår uppevila arbetade vi med bygg och konstruktion, vi byggde fordon, en lägenhet och vår förskola med tillhörande cyklar. 


Under veckan har vi också arbetar med fantasi och föreställningsförmåga under den fri leken, barn och pedagoger skapade tillsammans ett tåg med många passagerare. Under leken framkom det att det var ett nattåg till Köpenhamn :-) Så vi fick "sova" på tåget! En mycket lustfylld stund full av fantasi och lek. 


Vi har också arbetat med att utforska olika former av känslor tillsammans i våra grupper, barnen tyckte bilderna var intressanta och roliga! Det blev mycket skatt och många funderingar kring de olika minerna. 
 


Under veckans gång har vi också varit på cykeltur samt promenad i närområdet där vi arbetet med vårt tema min väld - vi har besökt några utav barnens hem kopplat till temat. 

Trevlig helg och de familjer som nu gått på semester önskar vi ännu en gång en skön sommar <3 



 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...