onsdag 23 juni 2021

Glasmo v 25 Omplantering

 

Omplantering av våra tomatplantor


Idag blev aktiviteten omplantering. Våra plantor har utvecklat svamp bildning och mögel. Barnen undrade varför? Där var ingen som kunde svara på det. Så frågan kvarstår till senare. Vi får ta reda på det.

För att en planta ska må bra behöver den jord = näring, sol = energi och vatten för att växa. Idag var det dags att tillföra mer jord till våra plantor.




En reflektion vi gjort är - möglet kanske bildas för att mjölkkartongerna är dåligt ursköljda? Och det var därför det bildades mögel? 

Återvunna krukor från en annan epok då vi var närvarande på barnens trädgård för ett par år sen. Återanvändes nu [ hållbar utveckling ] användes igen och mjölkkartongerna byttes ut.

Mjölkkartongerna källsorterades i sopkärlet Pappis. Och den gamla jorden följde med kompostina.

Som vanligt är barnen med i hela förberedelse fasen [ problemlösning - digitalt meningsskapande ] och alla som vart intresserade hjälpte till efter ålder, mognad, erfarenhet och intresse.


Vi hade en vagn med ut. I den kunde vi köra alla grejorna som behövdes. Det var ju en hel del plantor som behövde vår kärlek.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...