fredag 4 juni 2021

Flamman- projekt kroppen

Arbetet med vårt projekt "kroppen" fortskrider och denna vecka har vi arbetat vidare med skelettet, vilket verkar vara fascinerande för många barn. De går ofta fram till det skelett vi har uppe på väggen och tittar, pekar och berättar. En del barn vill gärna bläddra i någon av böckerna som handlar om kroppen och då är det oftast skelettet de vill titta på. I tisdags pratade vi om dess funktion och hur många ben som finns i kroppen, vilket är ca 200 stycken. Tänk vad många! Barnen fick möjlighet att skapa skelett genom att rita med vit krita på svart papper. I torsdags tog vi ut undervisningen till gården där barnen skapade ett stort skelett av pinnar och stenar. Det var en väldigt uppskattad undervisningssituation av många barn!
- Vi vill göra det igen! utbrast några barn.
- Ett skelett, som Bamses!







Vi har också samtalat om vad kroppen mår bra av och här är barnens tankar:
- Äta glass på Ribban
- Äta bra mat
- Klubba
- Melon
- Av gymnastik
- Vila oss, sova
- Om man är skadad måste polisen komma
- Springa hela vägen

Och visst är det så. Vi mår bra både av att vila, röra på oss och att äta bra mat. Och en glass på stranden kan ju smaka bra ibland!

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...