fredag 18 juni 2021

Flamman- projektavslut

 Denna vecka har vi pratat vidare om vad som händer med maten vi äter. Vi tittade på ett kort avsnitt av "Kanin och kroppen" där Kanin undersökte matens väg genom kroppen. Vid en måltidssituation sa ett barn: " Nu tuggar jag den här maten. Sedan sväljer jag den". En pedagog frågade var maten hamnar efteråt och barnet svarar då " I magsäcken". Härom dagen frågade ett annat barn: " Kan vi titta på magsäcken?" och syftade då till Kanin och kroppen och självklart kunde vi det! Vi kan märka att många barn visar intresse för kroppen och det är härligt att höra hur de tar till sig av undervisningen. Vi har också läst boken "Äta mat" som är kopplad till Barnkonventionen och handlar om att alla barn har rätt till mat och vatten. Den tar också upp vikten av att äta bra mat för att kroppen ska få energi. 


Nu stundar sommarlov och semester för många och vi kommer därför att ha ett uppehåll i vårt projekt "Kroppen". Till hösten väntar nya, spännande och lärorika utmaningar när vi tar oss an ett nytt projekt!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...