onsdag 22 september 2021

Batman

Vi har sett ett intresse hos barnen om djur och natur. På gården när de hittar småkryp/insekt blir de så glada,vill dela med sig och visa för varandra. De är nyfikna och ställer frågor, vill veta mer.
Tillsammans har vi bestämt att vår nya projekt blir Djur/Natur.
Förra veckan erbjöd vi barnen en naturkunskaps hörna för att utforska närmare de småkryp/insekter barnen hittar. Vi hade även mikroskopsägg som vi kopplade till datan som de kunde se bättre. Barnen sade: ” Titta! vad larven är stor”, ” Den har många ben rör sig fort”,” Den blir en fjäril”, ” Lite brun, två ögon och rumpa” , ” Den har en mun för att dem äter löv”.
Nyckelpigan som vi hittade sa ett barn. att alla nyckelpigor är inte flickor  och att pojknyckelpiga är röd men att flicknyckelpiga har andra färger.
 Två barn hittade även en spindel och de ville gärna veta vad en spindel äter?
När det var dags att gå in frågade barnen om vi kunde ta in de och fortsätta att titta på de, ” Vi kan lägga in lite löv så att de kan äta”.
För att besvara alla frågor som barnen hade letade vi upp fakta och vi pedagoger lärde oss en hel del tex visste ni om att nyckelpigor lever året om och att under hösten och vintern äter de inget?
Barnen är helt faschinerade, de äldre barnenvill ha mer kunskap medan de yngre barnen är mer nyfikna på att titta och känna. 








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...