onsdag 15 september 2021

ELLI: Första inlägget på Rönneholm

 


                             Hej alla vårdnadshavare på Elli!

 

Nu har terminen varit igång några veckor och barnen börjar känna sig hemma på sin nya avdelning samt på förskolan. Det tar tid för oss alla att landa i det nya och vi ser ett behov hos många barn av att prata om Luppen, att minnas tillbaka på hur det var, hur det är nu, likheter och skillnader. Tillsammans med barnen försöker vi planera de pedagogiska miljöerna så att det känns bekant och tryggt från vår gamla avdelning. Som exempel satte vi upp vår gamla reflektionsvägg med bilder på vårt fordonstema som var mycket uppskattat. Ett nytt tema är dock på gång och mer om detta samt våra utvecklingsområden kommer i ett nytt blogginlägg.

Vi ser att barnen är mycket förtjusta i figuren Elli, vårt nya sopsamlarmonster som vi inte tidigare arbetat med. På samlingarna har vi pratat om vilka sopsamlarmonster vi har på vårt kluster och vad de samlar/äter. Barnen önskar ofta att få ha sina västar bak-och fram så att de kan se just sitt sopsamlarmonster.

Vi utforskar även våra bokningsbara rum som snickeriet, ateljeérna, rörelserummet, takterrassen och det naturvetenskapliga rummet. Vi upplever att barnen tycker det är mycket spännande med de olika rummen och vill alltid vara med på dessa aktiviteter.

Som ni vet är barnen indelade i 3 mindre fasta grupper under förmiddagen med en ansvarspedagog. Vet ni inte vilken grupp ert barn tillhör så fråga gärna. Ansvarspedagogen blir även den som har utvecklingssamtalet om ert barn.

Vi ser mycket fram emot en ny termin med många nya upplevelser, frågeställningar och utforskande med barnen och ett fortsatt gott samarbete med er vårdnadshavare.

Vi vill även passa på att lyfta den enkät som ligger här på bloggen där ni vårdnadshavare får möjlighet att besvara olika frågor som rör vilken information ni får om ert barns förskola och avdelning samt vilken information som önskas. Besvara den gärna, den är till stor hjälp i vårt arbete!




                                                   . 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...