fredag 10 september 2021

Metallika- vecka 36



Under torsdagsförmiddagen 9/9 delades barnen in i olika grupper, där ena gruppen fick möjlighet att besöka det pedagogiska köket. Vi berättade för barnen att vi tillsammans skulle tillaga våra egenodlade rödbetor, vilket barnen uppskattade och visade stor glädje för. Vi skalade, delade och kryddade rödbetorna med salt och peppar och därefter skjuss in i ugnen. Vi pratade bland annat om storlek, form, färg och lukt, där vi får in massa spännande matematik. Barnen fick också rita/klistra/pyssla egna rödbetor på varsitt papper medans vi väntade på att de skulle bli klara i ugnen. Under lunchen fick vi äntligen smaka på våra rödbetor, SPÄNNANDE!

  

Under fredagen 10/9 följde barnen med oss till sophuset där vi tillsammans slängde skräp från avdelningen. Vi sorterade soporna och pratade om de olika sopsamlarmonsterna och vad som ska slängas i vilken soptunna. 

Några barn fick också följa med till Lidl på en liten utflykt där vi pantade burkar. Vi pratade om att vi återvinner plasten och metallen, där några funderingar från barnen var:

-Var hamnar burkarna?

-Vad händer sen?

Där vi förklarade hur de återvinns och förnyas så det ska skapas nya som vi kan köpa i affären. 

 


Trevlig helg på er så ses vi på måndag igen, önskar Metallika!





















Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...