fredag 3 september 2021

Pappis v.35

 

Denna veckan har vi fortsatt med att observera barnens intressen som är många. Ett av dessa är bygg- och konstruktion där de har byggt Turning Torso och andra hus med pool mm. Att använda djuren är också ett stort intresse hos dem och i lekarna stärks också språk och samspel. Barnen har också efterfrågat play-do lera och de ville ha olika färger på den. Vid samlingen ville vi att barnen skulle få inflytande över  detta och vi hade ett demokratiskt val av vilka två färger vår lera skulle ha. De fick varsin kaplastav som "röstkort" och skulle lägga den på önskad färg, blå, lila, gul, röd, grön eller rosa färg. Det var 17 barn som röstade. Röd och rosa färg fick sex röster var medan blå fick tre och lila två röster. Färgerna gul och grön fick inga röster. Vi pratade med barnen om vad majoritet innebär.

Efteråt blandade barnen två satser play -do lera; en rosa och en röd. När leran hade svalnat använde de den till att göra olika former och figurer med.

I veckan öppnades gården upp för de nya aktiviteterna och barnen visar stor glädje över det. 







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...