fredag 24 september 2021

Prassel vecka 38

Vi startade veckan med en sångsamling. Efter det gick vi ut och hade musiklek tillsammans med de andra barnen på gården. På tisdagen startade vi upp med vårt tema som är: Insekter. Dett är valt utifrån att vi observerat och sett vad barnen visat intresse för. En grupp gick ut på gården på förmiddagen medans en grupp stannade inne och pratade om larvens livscykel. Barnen fick vara med delaktiga i aktiviteten genom att fundera, ställa hypoteser och svara på frågor. "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften (Lpfö18)". - Var bor larven? - I busken. - Vad äter larven? - Gräs, löv. - Vad händer med larven sen? - Den kan bli en fjäril som kan flyga! - Vilken form har en larv? - Sträckt. När vi pratat klart om larven fick barnen göra lera och sedan skapa egna larver.
På eftermiddagen läste vi "Kalas, Alfons Åberg! på uppevilan. Barnen fick inspiration från Alfons kalas och skapade egna kalashattar.
På onsdagen hade vi utedag med bygg och konstruktion ute på gården. Veckan avslutade vi med skapande i våra ateljeér på våning 2 och 3. "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild (Lpfö18)".
På uppevilan bakade barnen päronpaj tillsammans med andra barn från oranget kluster.
Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...