fredag 17 september 2021

Flamman- veckan som gått

Det är många barn som har frågat om vi kan gå till rörelserummet men då det är ett gemensamt utrymme måste det bokas, vilket kan innebära en del väntan. Men så i torsdags var det äntligen dags att gå dit till barnens stora glädje! Som vanligt blev det en hel del åkande i rutschkanorna, det spelades instrument och balanserades på olika balansstenar. Ett barn önskade musik, vilket resulterade i sång och dans. Rörelserummet är ett ställe där barnen ges möjlighet att träna sin grovmotorik genom att bl. a. balansera, hoppa, studsa, göra kullerbyttor och rulla/kasta bollar. 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar:

motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande (Lpfö18).

Det var också dags att skörda det vi sådde strax innan sommaren. I vår odlingslåda finns det jättemånga tomater men som tyvärr inte är helt röda än. Vi avvaktar ett tag till för att se om de ändrar färg eller så tar vi in dem ändå och ser vad som händer om de får ligga framme. Däremot så var salladen grön och fin så den skördade vi och pratade om i samlingen. De barn som ville fick smaka. Sammanfattningsvis tyckte barnen inte att det smakade särskilt mycket men det var roligt att prova. Krispigt och gott! Som en del av arbetet med vårt utvecklingsområde Hållbar utveckling kommer vi under läsåret att odla mer med barnen och samtidigt prata om vad som behövs för att det ska växa. 

Tillsammans med barnen har vi påbörjat en dokumentationsvägg i vårt kapprum. Detta för att barnen själva ska kunna titta på och reflektera över det vi gör men också för att ni, vårdnadshavare, ska få möjlighet att titta. Låt gärna barnen berätta om det som händer på fotona. Eventuellt kommer vi ha en digital skärm i framtiden men tills vidare sitter det alltså foton i pappersform.

Vi fortsätter med våra upptäckar-/observationsveckor ett tag till för att se vad som intresserar barnen just nu men därefter kommer vi att börja arbeta projekterande med "Min värld".

Här kommer en liten påminnelse om att förskolan är stängd torsdagen 23/9 då vi har verksamhetsutvecklingsdag.

Trevlig helg önskar vi på Flamman!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...