fredag 3 september 2021

Flamman- veckan som gått

Veckans stora händelse har nog varit att vi äntligen fått tillgång till hela vår gård. På morgonen då staketen togs bort stod barnen förväntansfulla i fönstret och tittade ut. Vi pratade om att vi äntligen kan åka rutschkanan, som varit lockande ett bra tag. Och visst blev det en succé! Det åktes en hel del rutschkana första dagen och några barn upptäckte pilkojorna som fanns på vår "gamla" gård. De har växt till sig och är bra gömställen och kojor. Ganska många barn har också upptäckt gungorna. "Jag vill gunga ensam" sa ett barn men vi förklarade att det är kompisgungor, dvs man kan gunga flera barn tillsammans. Och det har blivit ett fint samarbete kring gungorna. De som kan och vill turas om att stå upp i gungan och ta fart och de hjälper varandra upp i gungan genom att erbjuda en hand och dra upp kompisen. Det är fint att se!

I veckan återupptog vi arbetet med kroppen. Vi tittade i boken vi använt oss av och barnen fick berätta om sina kunskaper och erfarenheter om det vi hittills tagit reda på om kroppen. 

Några funderingar från barnen:
"Min farmor bröt benet när hon körde bil"
"Varför har man plåster?"
"Magsäcken"
"Man bajsar ut maten"
"Varför hamnar maten i magsäcken?"


Vi upplever att det fortfarande finns ett intresse för kroppen och när vi ställde frågan om barnen vill ta reda på mer svarade många JA i kör! Det innebär att vi eventuellt kommer att arbeta vidare med detta, antingen som huvudprojekt eller som ett projekt vid sidan om. Vi återkommer och informerar mer om detta när vi haft våra observationsveckor. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...