onsdag 15 september 2021

Information från ledningen

 

Malmö stad

Förskoleförvaltningen


Datum

2021-09-15

 

Information från ledningen

Välkomna tillbaka till en ny termin. Vi hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommar och nu är redo att möta hösten tillsammans med oss.

 

Verksamhetsförändring

Stadionparkens förskola har under sommaren lämnat Rönneholms förskola och i samband med det flyttade Bellevue förskola in.

Sommarsammanslagningen har varit lugn, vi har haft betydligt färre barn än beräknat, vilket har skapat möjligheter till utflykter och kulturevenemang i staden.

 

Parkering

Grusparkeringen som finns i anslutning till förskolan är till för de som har köpt parkeringskort och får endast användas av dessa. De som ansvar för parkeringen är P-Malmö. Har ni ytterligare frågor kring grusparkering ber vi er kontakta P-Malmö.

En ny parkering kommer med tiden att anläggas vid förskolan, vidare information kommer när den är klar.

 

Säkerhet

Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att parkera barnvagnar i cykelstället vid kortsidan på huset utan vi hänvisar till cykelstället på Major Nilssongatan 16-18. Detta utifrån Lagen om skydd mot olyckor (2003:778), samt Räddningstjänstens beslut.

 

För barnen och personalens säkerhet kommer föräldrakoden att ändras från och med måndagen den 4 oktober. Hemvisterna kommer att informera er om den nya koden. Vi ber er att inte lära barnen koden, detta för att kunna behålla säkerhet och trygghet vid in och utpassering.

 

Ledningen uppmanar alla att också vara noga med att stänga grinden vid in och ut passage.

 

Covid-19

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens och Smittskydds Skånes rekommendationer gällande Covid-19 under hösten/vintern.

Tänk på att fortfarande hålla avstånd och stanna hemma vid sjukdom. Vi ber er också att fortsätta respektera att vi inte bjuder in er vårdnadshavare in på hemvisterna, utan möter upp er ute i hallarna.

Några fysiska föräldramöten kommer inte heller under höstterminen att äga rum.

Om du har frågor eller synpunkter på verksamheten så prata med personalen på ditt barns hemvist, samt läs på vår blogg.

 

Förskolans gård

Nu är utemiljön iordningställd och vi har tagit hela gården i bruk. Utifrån barnens trygghet och säkerhet har vi har delat in gården i trygghetszoner. I varje zon finns det personal som har uppsikt över barnen. Vi kommer fortsättningsvis att dela av gården vissa tider under dagen genom att stänga grindarna mitt på gården. Vid ytterligare frågor gällande zonindelningen på gården, kontakta personalen på er hemvist.

 

 

Med vänliga hälsningar

Ledningen område A2

Gyllebo och Rönneholms förskolor

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...