onsdag 9 mars 2022

Bananskal och lekplats med stubben

 Idag, onsdag, har vi haft utedag med promenad till lekplats i närområdet. Vi promenerade till en Brandbilslekplats bakom Ica Malmborgs/kvantum Erikslust. Vi har nu sökt upp lekplatsen och den heter Midsommarängens Lekplats (Friluftsstaden) (tryck på länken för mer information)

När vi kom fram började vi med en fruktstund. Sen var det dags och köra brandbil, åka nerför ledstången, klättra, gunga och läsa i vår fågelbok som vi tog med oss. Barnen är verkligen aktiva och bjuder in varandra till lek. En rolig och intensiv förmiddag :) 

Vi pratade om allt mellan himmel och jord på vägen dit och tillbaka. Barnen uppmärksammade skyltar, bla annat en skylt med en människa som leder en cykel. Barnen undrade vad den betyder? På skylten står det "Välkommen till fots" Så vi pratade om att detta betyder att man inte får cykla på innergårdarna utan man får leda cykeln. I läroplanen ingår att lära känna symboler och förstå dess innebörd och vi kan höra att barnen verkligen intresserar sig för skyltar och kan återkomma till skyltarna när vi ser dom igen vi nästa promenad. 

När vi kom fram till korsningen vid förskolan så berättade barnen om rödljuset, vad det betyder och att man bara får gå när det är grön gubbe.

När vi kom tillbaka så tittade vi till vårt bananskal som vi grävt ner. Det var fortfarande brunt, men lite tunnare. Vi grävde ner det igen i väntan på ny kontroll om ca två veckor.





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...