fredag 18 mars 2022

Metallika vecka 11

Måndag: Vi startade veckan med utelek på gården tillsammans i orange kluster. Barnens erbjöds högläsning.

Tisdag: Efter fruktsamlingen, gick vi ut och hade målande/skapande aktivitet ute på gården. 

Onsdag Vi fortsatte med vårt projektarbete denna dag. En grupp hade utelek med bygg och konstruktions-aktivitet. De andra två grupperna gjorde trolldeg, där vi använde oss av kokande vatten, vetemjöl och salt. Barnen var med i den spännande processen. Vi skapade olika djur, såsom havsdjur men även andra djur såsom krokodiler, kaniner och kossor. Efter aktiviteten gick vi in till vårt läs och språkrum och projicerade upp en havsmiljö på storbild. Barnen blev så fascinerade och satt tysta en stund och bara observerade alla djuren, vilka färger de har och hur de simmar. Barnen fick följa med när vi la in plåten i ugnen. 

Barnens ord:

"Blå fisk", "doris fisk", svart fisk", "sköldpadda".

"Varmt", "aj", "hårt sen".



Torsdag: Den grupp som inte gjorde trolldegs-djur i onsdags, blev erbjuden det idag, och de andra två grupperna var ute och hade djur och natur-aktivitet.

Fredag: Vi avslutade veckan med att måla våra djur med valfri färg. Vi kommer därefter ställa ut på konstutställningen vi kommer att ha vecka 17 i Pildammsparken. Det är en fortsättning på arbetet med  Barnens val, som började genom att vi lyssnade på låtarna "tillsammans", "usch" och "wow", där barnen fick måla en teckning som symboliserade en av låtarna och därefter rösta på en av låtarna i olika röstlådor. Därefter hade vi ljusmanifestationen, där barnen skapade egna lyktor. 

Vi hade också såklart bamsegympa, utifrån barnens önskemål- det dansades för fulla muggar!

Trevlig helg i solen önskar vi på Metallika! 🌞








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...