onsdag 23 mars 2022

Skolinspektionen kommer på besök till Rönneholms förskola

Skolinspektionen besöker regelbundet skolverksamhet i hela landet. Både kommunala och fristående skolor ingår i Skolinspektionens inspektion. Målet är att bidra till alla elevers lika rätt till god utbildning i en trygg miljö. Vid besöket på Rönneholms förskola kommer förskolans arbete med att stimulera barns utveckling och lärande att granskas inom ramen för granskningsformen riktad tillsyn.

Hur samlar vi in fakta om skolan?

Skolinspektionens inspektion utformas genom att vi före verksamhetsbesöket begär in information från huvudmannen gällande verksamheten. Vid verksamhetsbesök gör vi observationer och intervjuar förskollärare, övrig pedagogisk personal och rektorn. Ibland intervjuar vi även annan personal och vårdnadshavare.

Detta brev går ut till samtliga vårdnadshavare på Rönneholms förskola, oavsett om vi besöker ditt barns avdelning eller inte.

Vad händer efter vårt besök?

När vi är klara med vår inspektion kommer vi att fatta ett beslut. Besluten skiljer sig åt beroende på vilken slags inspektion vi gör, men om Skolinspektionen finner brister innehåller besluten information till förskolans huvudman om vad Skolinspektionen anser behöver förbättras. På Inspektion – steg för steg (skolinspektionen.se) hittar du mer information om vad Skolinspektionen gör. Har du frågor kring den riktade tillsynen av Rönneholms förskola är du välkommen att kontakta mig.

Med vänlig hälsning,

Charlotta Nord, utredare

Telefon: 08-586 081 20

e-post: charlotta.nord@skolinspektionen.se

skolinspektionen. Telefon: vx 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se,

skolinspektionen@skolinspektionen.se

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...