fredag 11 mars 2022

V.10

 Vecka 10

Vi säger välkommen  till våra två nya inskolningar  som har börjat hos oss. Denna vecka har vi börjat bjuda olika aktiviteter på gården : Bygg och konstruktion, dansa, måla och skapande och  barnen var delaktiga.

Vi har läst :

 Säg Stopp:  barnens ord  :  "Inte snäll", "om man vill inte" " Slås inte" "Lyssna" "på gåtan" "ta hand"

Säg Förlåt :  barnens ord  : "krama" "snäll i Farao" "kompisar" "inte slås"

intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa," (Lpfö 98/18). 




Vi har undervisning om färger , barnen vale samla olika färger med några leksaker som vi har i hemvisten. 
" Många guld". "magneter många lilla", "inte gröna"

förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,"  (Lpfö 98/18) 









Genom leken Gubben i lådan tränade vi på  "vänta på sin tur" barnen är delaktig även om det är inte lätt att vänta på deras tur.


 
"förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler," (Lpfö 98/18). 


Vi stannade en grupp inne och odlade vi provade att odla utan jord där vi placerar en blöt pappersduk i en påse och lägger sedan i bönan, för att undersöka vad som kommer att hända med bönan. 

"förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik," (Lpfö 98/18)

 "förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen" (Lpfö 98/18)


Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsnigar 

Personalen på Farao 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...