måndag 14 mars 2022

Metallika vecka 10

Måndag: Vi välkomnade ett nytt barn på Metallika. På förmiddagen var två grupper ute på gården och en grupp inne med den nya barnet och lekte med lera och pussel. Barnen som har varit ute fick ta del av högläsning i den sköna solen. På uppevilan erbjöds barnen analog programmering, där begrepp som "framåt", "bakåt", "sväng", "stopp" "kör" snappades upp och utvecklades. 


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld".

"intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap"

Tisdag: Under tisdagen hade vi utelek på gården, där det erbjöds skapande och ritande. Under uppevilan erbjöds bygg och konstruktions-lekar. 

Onsdag: Barnen skapade deras egna hemländers- flaggor under förmiddagen och de blev så glada utav att se flaggorna vissa av barnen kände igen sin flagga. Några ville också enbart göra Sveriges flagga, vilket vi såklart uppmuntrar. Vi pratade vad flaggorna har för färger och mönster. 

"Röd har min flagga"

"Min har gul färg"


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"både det svenska språket och det egna nationella minoritetsspråket, om barnet tillhör en nationell minoritet"

"både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska"

Torsdag: Vi hade utelek på gården, där barnen erbjöds djur och natur- aktivitet, där vi grävde efter djur i jorden. Vi hittade tyvärr inga men bättre lycka nästa gång. 

Fredag: Vi gick på promenad tillsammans med Prassel till en lekplats i närområdet. Vi gungade, åkte ruschkana och lekte i sandlådan. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...