fredag 11 mars 2022

Flamman- veckan som gått

Så har ännu en vecka passerat och vi på Flamman har haft en händelserik och rolig sådan.
Vi kan märka ett fortsatt intresse för djur hos barnen och så länge det finns en nyfikenhet och intresse fortsätter vi med vårt nuvarande projekt. Denna vecka åkte en grupp barn till Almviks 4 H- gård för att få en gemensam bondgårdsupplevelse. Med hjälp av cyklarna tog vi oss dit och väl på plats fick barnen möjlighet att träffa kor, hästar, getter, får, grisar och kaniner. Det blev ett samtal om vad de olika djuren heter, vad de äter, hur de låter och hur de ser ut. Alla barn kommer att få möjligheten att åka till gården men för att säkerställa barnens säkerhet åker vi dit i omgångar. 


Vi har också varit på utflykt i vårt närområde och letat efter vårtecken. Vi kunde hitta olika blommor som krokus, snödroppar och vintergäck. På vägen stötte vi också på många fordon som kranbil, lastbilar och bussar. 




De barn som velat har skapat fina fiskar till vårt hav. Vi pratade om vad fiskar äter och kom in på att fiskar i akvarium äter annan slags mat än de som simmar i havet. En i personalen har akvarium hemma och tog med lite fiskmat som barnen fick titta och lukta på. Reaktionerna blev följande:
"Luktar inte gott"
"Luktar bondgård"
"Grönt växter"
"Röda kött"


Under veckan har barnen också fått ta del av olika undervisningssituationer utomhus. Det har bl. a. erbjudits rörelselekar, sång och dans, skapande med gatukritor och skapande med målarfärg. Det uppstår många härliga möten med barn från olika kluster och det är fint att se att nya relationer skapas mellan barnen på förskolan. 




Trevlig helg!





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...