måndag 7 mars 2022

Måndag på stubben

 Idag var det stubbens aktivitetsdag på gården! Vi ställde upp en hinderbana som gick ut på att följa ritade streck (gå zick-zack, snurra runt, spring etc), hoppa över hinder och hoppa hage. Den var uppskattad av både stubbens barn och övriga rönneholmsbarn som nyfiket kom och var med.


Här ser ni slutet på hinderbanan. Tyvärr kunde vi inte få en helhetsbild pga alla barn som var ute.


När vi kom in läste vi en bok som barnen valde. Vi tittade på framsidan och barnen fick berätta vad de såg, vad kan boken handla om? Hur ser ni det?
Boken handlade om ett stall med hästar, en familjedag med aktiviteter och en hopptävling. Inte alla hästar kunde vara med i varje aktivitet. En häst var för liten, någon var för stor. Boken erbjöd nya begrepp för barnen inom hästvärlden! Grimma, mule, bom, sadel osv.


Efter lunchen var det lite fri lek med ficklamporna som var nya för dagen. Vi ska arbeta närmre med ljus och färg i veckan.





 

Vi skapade ramar med silkespapper i som vi satte upp i fönstret. Barnen kunde kombinera färger ihop som blev en ny färg.



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...