torsdag 31 mars 2022

Grön Flagg- barnråd

För ca två veckor sedan samlades barnrepresentanter från alla hemvister för att ha årets första Grön Flaggråd. Vi samlades i "lugna trädgården" där barnen inledningsvis fick ta del av en dramatisering. Två pedagoger låtsades sitta ute i naturen varpå den ena pedagogen slängde skräp på marken. Barnen blev förvånade och informerade att man minsann inte fick slänga skräp i naturen utan det ska man göra i papperskorgen. "Vi ska ta hand om naturen och inte kasta någonting", "En kartong kan bli en ny pizzakartong". Det blev ett samtal om skräp och sortering och det var härligt att ta del av barnens alla kloka tankar och funderingar.

Under vecka 16 har Rönneholms förskola Grön Flagg- och Skräpplockarvecka. Det innebär att samtliga hemvister beger sig ut i vårt närområde för att plocka skräp som ligger slängt i naturen. Det skräp vi samlar ihop kommer vi sedan att sortera och slänga i vårt miljöhus. Tänk vilka sopsamlarhjältar vi kommer att vara! Veckan kommer också erbjuda många roliga aktiviteter kopplade till hållbar utveckling och de mål vi arbetar med under Grön Flagg. För att få med barnens röster i planeringen av veckan ställde vi frågan vad de önskar för aktiviteter. Så här svarade de:

- Kanske ta en tandborste som vi ska slänga på Flamman
- Spela teater
- Ha fiskedamm
- Göra egna skyltar där det står "släng inte skräp"
- Bowling
- Återvinning
- Skapa konst
- Sjunga
- Dansa

Som ni ser är det många härliga och kreativa förslag och ombuden för Grön Flagg har nu satt ihop aktiviteter utifrån barnens önskemål. Det kommer att bli både teater, fiskedamm och massa annat roligt. 




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...